BMX wordt veel door kinderen gedaan, maar ook voor volwassenen is het een geweldige uitdaging. Speciaal voor volwassenen die willen ontdekken hoe leuk BMX is bieden wij Start to BMX aan. In 3 trainingen ervaar je het toffe, snelle en uitdagende van de BMX-sport. BMX is tevens een hele goede manier om je fietsvaardigheden te verbeteren. Daarvan profiteer je ook op de racefiets, mountainbike of stadsfiets.

 

Bij BMX zijn vaardigheden belangrijker dan snelheid en kracht. Uiteraard spelen deze laatste twee factoren een belangrijke rol, maar zonder de juiste techniek kom je er niet. Daarom staan de basisvaardigheden van BMX centraal tijdens Start to BMX. Zo leer je hoe het starten werkt: de juiste houding, timing en beweging. We leren je hoe je goed door de bochten rijdt en hoe het veren (pumpen) op de fiets werkt. Als dat allemaal goed gaat, laten we je ervaren hoe je kunt springen.

 

Plezier staat altijd centraal bij een sport. De trainingen van Start to BMX zijn er opgericht om met veel plezier kennis te maken met BMX. We zorgen ervoor dat je met zelfvertrouwen en een glimlach op de fiets zit. De trainingen worden altijd gegeven door gecertificeerde trainers.

 

Tijdens de trainingen kun je gebruiken maken van ons materiaal, zoals een fiets, helm en valbescherming. Qua kleding adviseren we soepel zittende kleding.

 

­čôĚPatrick Janssen