Balans en obstakels

Je fiets goed kunnen beheersen is cruciaal. Balans is hier een onderdeel van. Het start zodra je op de fiets stapt en stopt zodra je afstapt. Ook op de juiste manier reageren op een obstakels is belangrijk. Goed zichtbare obstakels vormen vaak geen probleem, onverwachte obstakels wel. In deze training staan balans en obstakels centraal.

De training is bedoeld voor volwassen wielrenners die eerder weinig of geen trainingen hebben gevolgd op het gebied van fietsbeheersing en reageren op een obstakel. De training vindt plaats op een afgesloten wielerparcours. Hierdoor kun je perfect op je eigen niveau oefenen.

Tijdens deze training krijg je aangeleerd hoe te reageren als je een obstakel tegenkomt, bijvoorbeeld door het maken van een noodstop of op de juiste manier uit te wijken. De training begint relatief eenvoudig, maar na het nodige oefenen komen er steeds meer uitdagende oefeningen op je pad.

Aan het einde van de training weet je hoe je een noodstop moet maken en hoe je omgaat met (on)balans. Deze kennis neem je mee in al je toekomstige kilometers op de fiets.


KNWU-ledenprijs €35,-
Niet-ledenprijs      €40,-                                               

 

 

Locaties

Deze training wordt op dit moment niet aangeboden. Heb je interesse? Laat het ons weten