Bochtentraining niveau 1

Hoe rijd je nu écht goed door een bocht? Het blijft een uitdaging. In deze training leer je technisch en tactisch goed door een bocht rijden. Zo leer je wat de ideale lijn is om een bocht te rijden, goed door de bocht heen kijken en de juiste lichaamshouding aan te nemen.

De training is bedoeld voor volwassen wielrenners die eerder weinig of geen trainingen hebben gevolgd op het gebied van bochten rijden. De training vindt plaats op een afgesloten wielerparcours en veel oefeningen voer je individueel uit. Hierdoor kun je perfect op je eigen niveau oefenen.

Tijdens de training krijg je de techniek én tactiek om een goede bocht te rijden uitgelegd. Je oefent veelvuldig op het rijden van de ideale lijn en hoe je je zwaartepunt verplaatst voor de juiste lichaamshouding tijdens het rijden van een bocht. De training begint met relatief eenvoudige bochten, maar na het nodige oefenen worden de bochten scherper zodat je de techniek goed leert toepassen.

Aan het einde van de training weet je hoe je de ideale lijn rijdt en de juiste lichaamshouding aanneemt. Deze kennis neem je mee in al je toekomstige kilometers op de fiets. Bij elke bocht die je tegenkomt kun je het geleerde toepassen en ervaar je hoe een bocht rijden minder energie en snelheidsverlies kost.


KNWU-ledenprijs €35,-
Niet-ledenprijs      €40,-                                               

 

 

Locaties

Deze training wordt op dit moment niet aangeboden. Heb je interesse? Laat het ons weten