Bochtentraining niveau 2

Deze training is een verdieping op het beheersen van een goede bochtentechniek. Je weet al wat de techniek is, maar nu leer je dit toe te passen bij een hoge snelheid en/of terwijl je zij-aan-zij met iemand anders door een bocht gaat.

De training is bedoeld voor volwassen wielrenners die al ervaring hebben met bochten rijden en daar nog beter in willen worden. De training vindt plaats op een afgesloten wielerparcours.

Tijdens de training wordt kort stil gestaan bij de basistechniek en -tactiek om individueel een goede bocht te kunnen rijden. Dit geeft de trainer de mogelijkheid om het niveau van de deelnemers te bepalen. Daarna leer je stapsgewijs om met een groep renners een bocht te rijden. Het aantal renners en het tempo waarmee je de bocht rijdt wordt opgebouwd. Ook leer je de techniek en tactiek van het rijden van een s-bocht.

Aan het einde van de training rijd je comfortabel(er) door een bocht met renners om je heen en kun je meerdere bochten - die elkaar kort opvolgen - goed rijden. 


KNWU-ledenprijs €40,-
Niet-ledenprijs      €45,-                                               

 

 

Locaties

Deze training wordt op dit moment niet aangeboden. Heb je interesse? Laat het ons weten