Klim- en afdaaltraining

Klimmen en dalen op een fiets vergt de nodige techniek. Tijdens deze training leer je hoe je het beste een beklimming kunt doen. Wanneer schakel je? Op welk tempo rijd je? Wat is de juiste positie op de fiets? What goes up must come down... Dus leer je ook hoe je het beste kunt dalen. Voor het nemen van bochten tijdens een afdeling adviseren we je ook een bochtentraining te doen.

De training is bedoeld voor volwassen wielrenners die eerder weinig of geen training hebben gevolgd op het gebied van klimmen en dalen. Ook voor mensen die angst ervaren tijdens het klimmen en/of dalen is deze training geschikt. De training vindt plaats op een locatie met hoogtemeters en is zoveel als mogelijk verkeersluw.

Als eerste leer je welke elementen belangrijk zijn tijdens het klimmen. Je ervaart hoe het is om op verschillende verzetten naar boven te rijden en daarmee ontdek je welk verzet voor jou het beste is. Je oefent met zittend en staand klimmen en ervaart wat het verschil is voor je benen. Omdat je na een beklimming ook weer naar beneden moet, leer je hoe je moet dalen. Eerst individueel. Als dat goed gaat  samen met anderen. Tot slot, helpen we je met je eigen klimtempo te bepalen door dezelfde klim een paar keer achter elkaar te rijden waarbij je elke keer even hard omhoog moet rijden. Weet jij het juiste tempo te vinden?

Aan het eind van deze training heb je meer kennis over de juiste techniek van het klimmen en dalen. Daarnaast ben je in staat om met een hoog beentempo te klimmen en weet je beter wat jouw persoonlijke klimtempo is.


KNWU-ledenprijs €40,-
Niet-ledenprijs      €45,-                                               

 

 

Locaties

Deze training wordt op dit moment niet aangeboden. Heb je interesse? Laat het ons weten