Comfortabel in de groep rijden

Rijden in een peloton kan best een uitdaging zijn. Je moet je balans zien te houden wanneer er veel mensen om je heen rijden en je lijn zien te houden wanneer je met een groep de bocht door gaat. Tijdens deze training leer je om comfortabel in een groep te fietsen.

De training is bedoeld voor volwassen wielrenners die eerder weinig of geen training hebben gevolgd op het gebied van in de groep rijden. In verband met de veiligheid wordt deze training op een afgesloten wielerparcours gegeven. 

Tijdens deze training leer je met verschillende oefeningen geleidelijk beter in een groep rijden. Je begint met één iemand naast je. Stap voor stap leer je steeds dichter naast diegene te rijden. Je ervaart dat je letterlijk schouder aan schouder kunt rijden. Je weet hoe je de balans bewaart en dat het niet eng is als iemand dicht naast je fietst.  Als het twee aan twee goed gaat, dan oefen je met meer mensen om je heen. Uiteindelijk kun je in grote groep renners eenvoudig meefietsen. Ook leer je hoe je binnen die groep naar voren kunt manoeuvreren.

Aan het eind van de training ben je in staat om comfortabel in een groep te rijden.


KNWU-ledenprijs €35,-
Niet-ledenprijs      €40,-                                               

 

 

Locaties

Deze training wordt op dit moment niet aangeboden. Heb je interesse? Laat het ons weten