Positioneren en waaier rijden

Deze training is het vervolg op Pelotonrijden 1. Tijdens deze training verdiepen we ons in hoe je op de juiste manier gebruik maakt van het peloton en hoe je goed je positie leert kiezen in de groep.

De training is bedoeld voor volwassen wielrenners die al ervaring hebben met in de groep rijden en daar nog beter in willen worden. Het is een vervolg op pelotonrijden niveau 1. De training vindt plaats op een afgesloten wielerparcours of verkeersluwe locatie. 

Tijdens de training wordt kort stil gestaan bij de basis om comfortabel in een groep te rijden. Dit geeft de trainer de mogelijkheid om het niveau van de deelnemers te bepalen. Daarna ervaar je wat de voordelen zijn van het rijden in het peloton, je kunt namelijk uit de wind zitten en energie besparen. Je leert hoe je in een waaier rijdt. Een waaier versterkt de noodzaak om gebruik te maken van je medefietsers. Daarnaast leer je binnen een groep de juiste positie in te nemen, ook als het tempo hoog ligt. 

Aan het eind van de training ben je in staat om door een groep renners te bewegen en kun je bewust een positie innemen in een groep.


KNWU-ledenprijs €40,-
Niet-ledenprijs      €45,-                                               

 

 

Locaties

Deze training wordt op dit moment niet aangeboden. Heb je interesse? Laat het ons weten